logo  Autoexperten_pos_RGB

PIK AB Bilservice samarbetar med Autoexperten vid service och reparation för övriga bilmärken än Jaguar och Land Rover

autoexperten

 

Service och reparation för i stort sett alla bilmärken. Vår utbildade personal har kunskapen och utrustningen för att klara den moderna avancerade tekniken.

En servad och genomgången bil är en säkrare bil. Var rädd om Dig!

Däck

Krav på vinterdäck, med eller utan dubb, gäller från den 1 december till den 31 mars om vinterväglag råder. Sverige ställer särskilda krav på vilken typ av däck en bil ska ha när det är vinterväglag. Kraven gäller såväl lätta som tunga fordon som svensk- och utlandsregistrerade fordon.

Vinterväglag anses råda när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av  vägen. Det är Polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen.

(Klicka på bilden om du vill se den i större format)

Vinterdäck ska vara särskilt framtagna för vinterkörning och vara märkta med M+S (M.S, M-S, M&S eller Mud and Snow).
OBS! Det förekommer däck som är märkta med M och S utan att vara särskilt framtagna för vinterkörning, exempelvis grovmönstrade terrängdäck. Det framgår inte av däcken om de är särskilt framtagna för vinterkörning. Vi hjälper dig att reda ut frågan.

Dubbdäck får användas från den 1 oktober till den 15 april. De får också användas under annan tid om det råder vinterväglag.

Minsta tillåtna mönsterdjup på vinterdäck är:
upp till 3,5 ton                          3 milli­meter (tips; avståndet på en femkrona som är mellan 5:ans översta del till kanten är 3 mm).
mer än 3,5 ton                         5 millimeter

Släp måste också ha vinterdäck. Tänk på att om det råder vinterväglag och dragbilen har dubbade däck så måste släpet också ha det.

Mer information hittar du här: Transportstyrelsen >>

Sommardäck ska ha minst 1,6 mm mönsterdjup.

Bromssträckan och vattenplaningsrisken ökar dramatiskt när mönstret på däcket kommer ner till 3 mm och under. Rätt däck och mönsterdjup är livräddande.

Hör av Dig till oss så hjälper vi Dig att finna rätt däck för både komfort och plånbok.

Boka service

Boka in din bil på en service nu så du kan njuta av din bilfärd oavsett väder och vind. Du begär offert och/eller bokar in din bil på service genom att ringa oss på 08-603 37 50 eller via kontaktformuläret genom denna länk >>Boka Service.