25 maj 2018 träder ett nytt EU-gemensamt regelverk GDPR (General Data Protection Regulation (Dataskyddsförordningen)) i kraft och ersätter helt svenska PUL (personuppgiftslagen). GDPR gäller i samtliga EUs medlemsländer samt mellan länder som har affärer inom eller med ett EU land. Det innebär kortfattat att du får bättre kontroll över vilka personuppgifter som företag och organisationer har om dig och hur dessa används och får användas.

Det är viktigt för oss att du ska känna dig trygg i dina kontakter med oss och vi har nu anpassat vår hantering av personuppgifter till den nya och skärpta dataskyddsförordningen (GDPR).

De personuppgifter vi samlar in är i första hand sådana som du själv uppger till oss (som namn, adress, registreringsnummer, e-post, telefonnummer etc.) när du exempelvis bokar in bilen eller beställer reservdelar eller annat. Vi behöver dina uppgifter för att kunna utföra följande, beställningar / betalningar / bokningar / garantier / information och erbjudandeutskick / ärendehantering. Vi kan komma att uppdatera uppgifter från andra offentliga register, som exempelvis Transportstyrelsen, eller andra källor/sökningar via offentligt tillgängliga sökmotorer om det är nödvändigt för att upprätthålla god registervård. Pik AB är Personuppgiftsansvarig och när vi använder oss av tredjepartsleverantörer som hjälper oss tillhandahålla olika tjänster där vi delar dina uppgifter har vi Personuppgiftsbiträdesavtal och rutiner för att skydda dina personuppgifter. Vi lämnar inte ut dina personuppgifter till någon annan utan ditt samtycke.

För mer information hur vi behandlar dina uppgifter finner du här: >>Personuppgiftspolicy (pdf-fil)

 

 

Dataskyddsförordningen (GDPR) i sin fulltext >>Dataskyddsförordningen (GDPR)  (officell pdf-fil)

English:
GDPR, The European Data Protection Regulation will be applicable as of May 25th, 2018 in all member states to harmonize data privacy laws across Europé.

Find out more here of the Regulation (EU) 2016/679 (General Data Protection Regulation)
>>GDPR English official PDF