07Jaguar auktoriserad service verkstad

En Jaguar presterar som bäst när den tas om hand av experter. Det är därför det är viktigt att servicen utförs vid rekommenderade intervaller och av Jaguar auktoriserad verkstad.

 

Låt inte slumpen styra en bekväm färd i din Jaguar.
Håll din Jaguar förberedd för billivet, boka service nu för en genomgång.

Bra att kontinuerligt kontrollera:
Däck – slitage och mönsterdjup.
Bromsar
Samtliga lampor är hela och rätt inställda
Klimatkontroll – fungerar din AC som den ska, dålig värme eller lukt i bilen?
Samtliga vätskenivåer – olja, bromsolja, servo, spolarvätska och kylarvätska samt kontroll av att de klarar rätt köldnivå.

För din trygghet

Som auktoriserad Jaguar verkstad har våra kvalificerade tekniker tillgång till:
→ Jaguars katalog för elektroniska komponenter
→ Jaguars världsomspännande lagersystem för att snabbast möjligt få fram reservdelar som inte finns hemma
→ Jaguar originaldelar
→ Jaguars godkända diagnostiksystem.
→ Alltid tillgång till senaste programvarorna.
→ Fabriksgodkända reparationsmetoder och dom rätta specialverktygen för att utföra arbetet korrekt.
→ Direktsupport vid behov från Jaguars produktingenjörer.
→ Regelbundna, krävande utbildningar för att alltd vara uppdaterad för att ge bästa service/reparation till Din Jaguar.

Service och reparation

Vi utför alla serviceintervaller och reparationer för din Jaguar.

Kostnadsfri service

Kostnadsfri FRI SERVICE – Har Du svensksåld Jaguar nybils FRI SERVICE-avtal tecknad på bilen så gäller avtalet hos oss. Vi utför service i enlighet med avtalet kostnadsfritt för Dig.

Försäkringsskador

Om din Jaguar skadas i en olycka finns det bara en säker metod för att få den reparerad på rätt sätt. Även om vissa försäkringsbolag rekommenderar sina egna verkstäder, är det du som bestämmer. Och vi rekommenderar starkt att du väljer Jaguars auktoriserade verkstäder.

Vi som auktoriserad Jaguar verkstad använder oss av de metoder som Jaguar tagit fram med reparationsgaranti, vilket ökar dina kundrättigheter och skyddar din bils garanti. Reparationen blir i enlighet med de exakta standarder som Jaguar kräver.

Garanti- och återkallelsereparationer

Har du fått ett brev hem om att din Jaguar återkallas till en auktoriserad Jaguar verkstad för att byta ut en reservdel utan kostnad för Dig? Detta är inte ovanligt och vi tar hand om dessa återkallelsereparationer och garantireparationer .

När Du lämnar in Din Jaguar för service eller reparation till oss kontrollerar vi också samtidigt om det finns några garanti- eller återkallelsereparationer för Din Jaguar. Finns det sådan och Du inte fått papper hem om en sådan så åtgärdar vi det på en gång och anmäler den klar till Jaguar. Garanti och återkallelsereparationer åtgärdar vi utan kostnad för Dig.

PIKAB Bargain Price – It´s a Bargain

PIKAB Bargain Price är lågpris på service för Dig med en äldre Jaguar. PIKAB Bargain Price gäller bilar som är från 9 år och äldre. Kontakta oss för mer information om just Din bil.

Reservdelar, däck och tillbehör

Våra kontakter är vida och reservdelar, däck och tillbehör som vi inte har på lager eller finns i Stockholmstrakten får vi snabbt tag på från Jaguar Danmark (normalt en till två dagar). Finns inte Din del i Danmark så vänder vi oss direkt till England.

Se över Dina däck. Krav på vinterdäck, med eller utan dubb, gäller från den 1 december till den 31 mars om vinterväglag råder. Sverige ställer särskilda krav på vilken typ av däck en bil ska ha när det är vinterväglag. Kraven gäller såväl lätta som tunga fordon som svensk- och utlandsregistrerade fordon.

Vinterväglag anses råda när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av  vägen. Det är Polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen.

(Klicka på bilden om du vill se den i större format)

Vinterdäck ska vara särskilt framtagna för vinterkörning och vara märkta med M+S (M.S, M-S, M&S eller Mud and Snow).
OBS! Det förekommer däck som är märkta med M och S utan att vara särskilt framtagna för vinterkörning, exempelvis grovmönstrade terrängdäck. Det framgår inte av däcken om de är särskilt framtagna för vinterkörning. Vi hjälper dig att reda ut frågan.

Dubbdäck får användas från den 1 oktober till den 15 april. De får också användas under annan tid om det råder vinterväglag.

Minsta tillåtna mönsterdjup på vinterdäck är:
upp till 3,5 ton                          3 milli­meter (tips; avståndet på en femkrona som är mellan 5:ans översta del till kanten är 3 mm).
mer än 3,5 ton                         5 millimeter

Släp måste också ha vinterdäck. Tänk på att om det råder vinterväglag och dragbilen har dubbade däck så måste släpet också ha det.

Mer information hittar du här: Transportstyrelsen >>

Sommardäck ska ha minst 1,6 mm mönsterdjup.

Bromssträckan och vattenplaningsrisken ökar dramatiskt när mönstret på däcket kommer ner till 3 mm och under. Rätt däck och mönsterdjup är livräddande.

Hör av Dig till oss så hjälper vi Dig att finna rätt däck för både komfort och plånbok.

Hur mår Din bils bilvärme eller AC? Låt oss se över den så Du kan njuta av Din bilfärd när Du har behov av vare sig kyla eller värme. Läs mer under reservdelar-bilvärme om Webasto och Defa motorvärmare.

Nedan finner du länkar till broschyrer med kläder, plånböcker, nyckelringar, leksaker och annat smått och gott. Finner du något intressant i dom och vill veta mer så hör av dig.

Jaguar Collection Spring Summer 2016 (1)

 

Miljö och ansvar

Läs mer om Jaguars miljö och ansvar genom att klicka på länkarna nedan:

Jaguar Miljö och Ansvar

Sustainability

Environmental

 

Verkstadsbil / Hyrbil

Om Du vill har vi verkstadsbil från 300 kr (drivmedel tillkommer) vid verkstadsbesök. Vi kan också ordna med en hyrbil från MABI.

En servad bil är en säkrare bil. Var rädd om Dig!

Boka service eller kontakta oss här. Välkommen till verkstaden för Din Jaguar!