Land Rover, Range Rover auktoriserad service verkstad

Låt inte slumpen styra en bekväm färd i din Land Rover / Range Rover.
Håll din Land Rover / Range Rover förberedd för billivet,
boka service nu för en genomgång.

PIK AB Land Rover / Range Rover auktoriserad service verkstad och reservdelar. Vi jobbar för att Ditt bilägande ska bli så ekonomiskt och problemfritt som möjligt.

Kontrollera kontinuerligt:

Däck – slitage, mönsterdjup, om torra och eventuella sprickor finns
Bromsar och bromsskivor
Samtliga lampor är hela och rätt inställda
Dålig värme eller lukt i bilen? Kontrollera AC
Samtliga vätskenivåer – olja, bromsolja, servo, spolarvätska och kylarvätska
Kontroll av att vätskor klarar rätt köldnivå
Torkarblad

För din trygghet

Som auktoriserad Land Rover / Range Rover verkstad har våra kvalificerade tekniker tillgång till:

Land Rover katalog för elektroniska komponenter
Land Rover världsomspännande lagersystem för att snabbast möjligt få fram reservdelar som inte finns hemma
Land Rover originaldelar
Land Rover godkända diagnostiksystem
Alltid tillgång till senaste programvarorna
Fabriksgodkända reparationsmetoder och dom rätta specialverktygen för att utföra arbetet korrekt
Direktsupport vid behov från Land Rover produktingenjörer
Regelbundna, krävande utbildningar för att alltid vara uppdaterad för att ge bästa service / reparation till Din Land Rover / Range Rover

Service och reparation

Vi utför alla serviceintervaller och reparationer för din Land Rover / Range Rover.

Fri Service?
Den tar vi hand om!

Har du svensksåld Land Rover nybils FRI SERVICE-avtal tecknad på bilen? Det gäller hos oss. Vi utför service i enlighet med avtalet kostnadsfritt för dig.

Försäkringsskador

Om din Land Rover / Range Rover skadas i en olycka finns det bara en säker metod för att få den reparerad på rätt sätt. Även om vissa försäkringsbolag rekommenderar sina egna verkstäder, är det du som bestämmer. Och vi rekommenderar starkt att du väljer Land Rovers auktoriserade verkstäder.

Vi som auktoriserad Land Rover / Range Rover verkstad använder oss av de metoder som Land Rover tagit fram med reparationsgaranti, vilket ökar dina kundrättigheter och skyddar din bils garanti. Reparationen blir i enlighet med de exakta standarder som Land Rover kräver.

Krävande förhållanden

Tänk på att du måste lämna in din Land Rover / Range Rover för service oftare om du använder den under krävande förhållanden som exempelvis körning i lera, damm eller luftburen sand, vid höga hastigheter eller vid temperaturer över 50°C, för att den inte ska slitas ut i förtid.

Verkstadsbil / Hyrbil

Om du vill har vi verkstadsbil från 300 kr (drivmedel tillkommer) vid verkstadsbesök. Vi kan också ordna med en hyrbil från MABI.

En servad bil är en säkrare bil.
Var rädd om Dig!

 

Boka service eller kontakta oss här.
Välkommen till verkstaden för din bil!

Miljö och ansvar

Läs mer om Land Rovers miljö och ansvar genom att klicka på länkarna nedan:

Land Rover Miljö och Ansvar

Responsibility

Environmental

Reservdelar

Våra kontakter är vida och reservdelar och tillbehör som vi inte har på lager eller finns i Stockholmstrakten får vi snabbt tag på från Jaguar Danmark (normalt en till två dagar).
Finns inte Din del i Danmark så vänder vi oss direkt till England.

Däck beställer vi hem till din bil så du får rätt däck för din bil och hur du använder bilen.
Information om vad som gäller för vinterdäck liksom sommardäck finns längre ned.

Original eller kopia? Original reservdelar är gjord och framtagna för din bil med precision samt testad för att klara din bilmodells alla ansträngningar. Det innebär säkerhet för dig. Kopia är ofta billigare för de är inte testade på din bilmodell med samma höga krav som originaldelen har.

Kopian slits i regel ut fortare med det att du får byta ut dom oftare då dessa ofta inte klarar bilens alla ansträngningar lika bra som original, passformen är inte alltid korrekt till 100% vilket innebär att din bil inte får de egenskaper den är gjord för och säkerheten kan minskas.

En icke originaldel kan också orsaka att andra reservdelar inte håller då ansträngningen inte tas upp på samma sätt och flyttas över från icke originaldel till originaldelar som ska samverka.

Det blir i regel mer kostsamt i längden med icke originaldelar och du får ha bilen oftare på verkstaden. En Land Rover / Range Rover väger mycket och kräver kvalitetsdelar i original för att prestera på bästa och mest ekonomiska sätt samt ger en större säkerhet.

Med icke originaldelar blir din bil mer och mer en kopia av en Land Rover som bara ser ut som en Land Rover. Frågan är Vill du ha en Land Rover eller en kopia med endast skalet som ser ut som en Land Rover?

Land Rovers originalreservdelar garanterar perfekt passform vilket är av största vikt för att säkerställa en lång livslängd för bilen. De tillverkas i enlighet med de stränga specifikationerna för originalkomponenten, och bidrar till optimal prestanda och livslängd.

Däck

Krav på vinterdäck, med eller utan dubb, gäller från den 1 december till den 31 mars om vinterväglag råder. Sverige ställer särskilda krav på vilken typ av däck en bil ska ha när det är vinterväglag. Kraven gäller såväl lätta som tunga fordon som svensk- och utlandsregistrerade fordon.

Vinterväglag anses råda när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av  vägen. Det är Polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen.

Vinterdäck ska vara särskilt framtagna för vinterkörning och vara märkta med M+S (M.S, M-S, M&S eller Mud and Snow).

OBS! Det förekommer däck som är märkta med M och S utan att vara särskilt framtagna för vinterkörning, exempelvis grovmönstrade terrängdäck. Det framgår inte av däcken om de är särskilt framtagna för vinterkörning. Vi hjälper dig att reda ut frågan.

Dubbdäck får användas från den 1 oktober till den 15 april. De får också användas under annan tid om det råder vinterväglag.

Vinterdäck ska ha minst:
3 milli­meter      gäller fordon upp till 3,5 ton
5 millimeter      gäller fordon över 3,5 ton

Släp måste också ha vinterdäck. Tänk på att om det råder vinterväglag och dragbilen har dubbade däck så måste släpet också ha det.

Sommardäck ska ha minst 1,6 mm mönsterdjup.

Bromssträckan och vattenplaningsrisken ökar dramatiskt när mönstret på däcket kommer ner till 3 mm och under. Rätt däck och mönsterdjup är livräddande.

Mer information om däck hittar du här: Transportstyrelsen >>

Hör av Dig till oss så hjälper vi Dig att finna rätt däck för både komfort och plånbok.

Nedan finner du länk till Land Rover Collection med kläder, plånböcker, nyckelringar, muggar etc. Finner du något intressant och vill veta mer så hör av dig. Det vi inte har hemma beställer vi så långt lagret räcker.

>>Land Rover Collection

Our company is credit worthy according to Bisnode's credit assessment system that is based on a number of decision rules. This credit rating is updated on a daily basis, and always shows the current rating and date.